Incassobureau inschakelen? Dit zijn de voordelen..

Als hoofd van de administratie bij het bedrijf waar u werkt, weet u maar al te goed dat klanten lang niet altijd hun rekeningen op tijd betalen. Facturen worden vergeten te

incassobureau

Sommige mensen zijn oprecht vergeten om te betalen..

betalen, of worden ver na de betaaltermijn pas betaald. Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bedrijf een rekening niet betaald. In sommige gevallen zal het gaan om een geld probleem. Het bedrijf heeft het geld niet, of hun klant heeft het geld nog niet overgemaakt. Ook kan het zo zijn dat de factuur niet goed is aangekomen, of verkeerd is ingeboekt.

Achter facturen aan kost veel tijd

Hoe dan ook, het blijft een lastige situatie. En het kan uw afdeling of organisatie veel tijd kosten om hier achteraan te gaan. Mensen moeten worden na gebeld en u wordt aan het lijntje gehouden. U moet dagelijks checken of het bedrag al betaald is. Allemaal taken die tijd en daarmee geld kosten. Tijd die beter kan worden besteed in veel gevallen. Want er komen hierdoor altijd andere zaken stil te liggen. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om dit traject uit te besteden aan een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Een incassobureau kan hierbij hulp bieden.

Hoe gaat zo’n traject precies in zijn werk?

En in hoeveel gevallen wordt uw geld ook daadwerkelijk geïncasseerd door het incassobureau? Allemaal heel normale vragen waar wij van begrijpen dat u ze beantwoord wilt hebben. In eerste instantie zult u eerst contact hebben. Er wordt gekeken naar hoe groot de kans is dat de openstaande betaling kan worden betaald. Als deze kans groot wordt geacht, dan draagt u de vordering over. Het incassobureau zal vervolgens hun standaard procedure gaan starten. Steeds vaker wordt gekozen voor Incasso Amsterdam, omdat deze mensen de markt kennen.

Incassobureau veel ervaring met incasseren

Eerst zal natuurlijk worden geprobeerd om de factuur betaald te krijgen. U denkt wellicht; maar dat heeft mijn afdeling toch ook al geprobeerd? Het incassobureau heeft diverse technieken om de factuur betaald te krijgen. In eerste instantie gaat dat via bepaalde brieven, met bijvoorbeeld een voorbeeld dagvaarding erin. Wanneer uw klant dit ziet, weten ze dat dit serieus is en zullen in veel gevallen de rekening betalen.

Mocht uw klant de rekening alsnog niet betalen, dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om over te gaan tot een juridische procedure. Waarin een rechter zal bepalen of de betaling moet worden gedaan. In veel gevallen komt het hier echter niet toe, maar het is prettig om te weten dat er altijd nog een extra mogelijkheid is.